Hasznos információk indulás előtt

2019. április 9. 15:36

Az esemény felvezetéseként az alábbiakban pár hasznos tudnivalóra kívánjuk felhívni a figyelmét még az indulás és megérkezés előtt. 

CHECK-IN – REGISZTRÁCIÓ

Az előzetes regisztrációk véglegesítéseként Pécsre érkezését követően regisztrálnia kell, ahol az adategyeztetést követően átveheti a rendezvény programjainak látogatására feljogosító karszalagot, ellátás igénylése esetén az ételjegyeket, továbbá a fesztivál csomagját is.

Köszönjük, hogy a helyszíni regisztráció során a meg nem adott adatokat pótolja, továbbá a rosszul megadott adatokat javíttatja kollégáinkkal!  

2019. április 11-én a regisztráció két helyszínen zajlik.

Amennyiben Ön nem igényelt szállást vagy szállodai elhelyezést igényelt, úgy kérjük, hogy a PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar földszintjén található regisztrációs pultot keresse meg. A pult minden nap 09:00 és 18:00 között lesz nyitva.

Cím: Rákóczi út. 80.  A regisztráció helyszínének bejárata Google térképen >>>

Amennyiben Ön kollégiumi elhelyezést igényelt, úgy kérjük, hogy a Szalay László Kollégium földszintjén található regisztrációs pultot keresse meg. A pult 09:00 és 14:00 között lesz nyitva. Amennyiben 14 óra után érkezik kérjük fáradjon át a PTE Közgazdaságtudományi és az Állam- és Jogtudományi Karra.

Cím: Breuer Marcell sétány 2. A regisztráció helyszínének bejárata Google térképen >>>

2019. április 12-én a regisztráció helyszíne a PTE Közgazdaságtudományi Kar és az Állam- és Jogtudományi Kar földszintje. Amennyiben Ön április 11-én már bejelentkezés az esemény regisztrációs pultjánál, úgy pénteken nem kell újra regisztrálnia.


RUHATÁR ÉS CSOMAGMEGŐRZÉS

A regisztrációs pult szomszédságában ruhatárat és csomagmegőrzés biztosítunk a esemény teljes ideje alatt. Kérjük, itt adja le csomagját, továbbá kabátját, ugyanis a folyosón hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget. A ruhatár minden nap 09:00 és 18:00 között lesz nyitva.

Amennyiben Ön kollégiumban szállt meg, úgy kérjük, hogy a kollégiumi szoba elhagyását követően, de még a díjkiosztó gála előtt a reggeli helyszínéül szolgáló UNIV  étterem felállított ruhatárban adja le csomagját. Kollégiumi ruhatár nyitva tartása 08:30-14:00.

A csomagját legkésőbb 14 óráig el kell hoznia, azt követően a csomag biztonságáért és épségéért felelősségek nem vállalunk, azt a kollégium portáján fogjuk hagyni.

Amennyiben Ön hotelben szállt meg kérjük, hogy csomagját a kicsekkolást követően hagyja ott a hotelben, az erre a célra fenntartott csomagmegőrzőben. Csomagját ideiglenesen a Kodály Központ ruhatárában is leadhatja, azonban az eseményt követően azt mindenképpen el kell hoznia onnan.

Kérjük, hogy az ebéd helyszínére a csomagot ne hozza magával, ugyanis akadályt fog képezni a kiszolgálás során.

Legvégső esetben csomagját a Tudásközpontban a 0. szinten található ruhatárban is elhelyezhet, de ennek esetleges költségét Önnek kell megtérítenie.


UTAZÁS - ÉRKEZÉS ÉS TÁVOZÁS

A rendezvényre több módon is érkezhet és távozhat.

 

Szervezett ingyenes buszjárat

Amennyiben az általunk biztosított szervezett ingyenes buszjáratokat választotta, úgy a regisztráció során meg kellett adnia, hogy melyik városban tervezi a felszállást. A felszállási helyekről és az indulási időkről ide kattintva tájékozódhat.

A buszokat a Buszrent biztosítja, a jobb beazonosítás érdekében minden egyes busz szélvédője mögött látható lesz a XXXIV. OTDK Pécs felirat, tábla. Kérjük, a felszállási helyre pontosan érkezzen, mert a busz csak minimális ideig tud várakozni. A buszvezető számára előzetesen leadjuk az utas listát, így semmilyen jegyre, igazolásra nem lesz szükség, csupán azt kérjük, hogy szükség esetén legyen Önnél azonosításra alkalmas fényképes igazolvány.

A buszok minden esetben a Tudásközpont parkolója mögötti szervizútra érkeznek csütörtökön (és innen is indulnak majd vissza szombaton).

 

Tömegközlekedés - busz (kizárólag Zsűri tagokra és Oktatókra vonatkozó információk)

Az érkezés helyszíne a Kartól pár perc sétára található pécsi autóbuszállomás. Az állomás megtekintése Google térképen >>>

Amennyiben regisztrációja során ezt az utazási módot jelölte meg kérjük vegye figyelembe, hogy költségét csak abban az esetben tudjuk megtéríteni Önnek, amennyiben a PTE - Vasvári Pál utca 4. nevére és címére kérte a számlát. A számla mellékleteként az eredeti jegyre is szükségünk lesz, így kérjük, azt is őrizze meg és itt tartózkodása során adja le a gazdasági irodában (a 2. emeleten található 212-es iroda). Fontos, hogy csak "fizikai" jegyet tudunk elszámolni, online jegyet nem (online rendelt, de automatából átvett, nyomtatott jegy és számla megfelelő).

Amennyiben távozás módjának is a buszt választotta, úgy kérjük, a visszaútra szóló eredeti jegyet és számlát a hazaérkezést követően adja át a kari TDK felelősnek, aki azt el fogja postázni nekünk. A levél megérkezését és a papírok feldolgozását követően a regisztráció során megadott adatoknak megfelelően számlaszámára el fogjuk utalni az útiköltség térítést.

 

Tömegközlekedés - vonat (kizárólag Zsűri tagokra és Oktatókra vonatkozó információk)

Az érkezés helyszíne a Kartól hosszabb sétára található pécsi vasútállomás. Az állomás megtekintése Google térképen >>>

Amennyiben nem kíván sétálni igénybe veheti a pécsi taxitársaságok szolgáltatását, illetve a pécsi helyi járatot. Az induló buszjáratok listájához kattintson ide. Kérjük, vegye figyelembe, hogy taxi, illetve a helyijárat használata esetén az utazás költsége Önt terheli, költségtérítést nem áll módunkban fizetni.

Amennyiben regisztrációja során ezt az utazási módot jelölte meg kérjük vegye figyelembe, hogy költségét csak abban az esetben tudjuk megtéríteni Önnek, amennyiben a PTE - Vasvári Pál utca 4. nevére és címére kérte a számlát. A számla mellékleteként az eredeti jegyre is szükségünk lesz, így kérjük, azt is őrizze meg és itt tartózkodása során adja le a gazdasági irodában (a 2. emeleten található 212-es iroda). Fontos, hogy csak "fizikai" jegyet tudunk elszámolni, online jegyet nem (online rendelt, de automatából átvett, nyomtatott jegy és számla megfelelő).

Amennyiben távozás módjának is a vonatot választotta, úgy kérjük, a visszaútra szóló eredeti jegyet és számlát a hazaérkezést követően adja át a kari TDK felelősnek, aki azt el fogja postázni nekünk. A levél megérkezését és a papírok feldolgozását követően a regisztráció során megadott adatoknak megfelelően számlaszámára el fogjuk utalni az útiköltség térítést.

 

Gépjármű (kizárólag Zsűri tagokra és Oktatókra vonatkozó információk)

Amennyiben Ön utazás módjának a gépjárművet adta meg, úgy a regisztráció során számos adatot meg kellett adni a gépjárműről (autó típus, üzemanyag típusa, lökettérfogat, tulajdonos neve stb.) A megadott adatok alapján az útiköltség elszámolásához szükséges nyomtatványokat előkészítjük, hogy azokat a helyszínen alá tudja írni. Az elszámolás elengedhetetlen rész a forgalmi engedély másolata. Kérjük, a nyomtatványok aláírásához és a forgalmi engedély fénymásolásához itt tartózkodása során látogasson el a 2. emelet 212-es termében található gazdasági irodába.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az autópálya matrica költségét csak és kizárólag abban az esetben tudjuk megtéríteni Önnek, amennyiben a matrica vásárlásáról a PTE nevére és címére (PTE - 7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.) számlát kért.

 

Taxi társaságok a városban

A rendezvény ideje alatt bármelyik taxitársaság szolgáltatásait szívvel ajánljuk. Kérjük, vegye figyelembe, taxi használata esetén az utazás költsége Önt terheli, költségtérítést nem áll módunkban fizetni.

 

Pannon Volán Taxi

telefonszámok: +36 72 333 333; +36 72 555 555; +36 30 9 333 333

 

Taxi 900

telefonszámok: +30 20 572 3839;  +36 30 496 2227; +36 20 988 6838; +36 30 635 6002; +36 70 367 5988; +36 20 221 7811

 

Euro 900 Taxi

telefonszámok: +36 72 777 777; +36 20 456 3333

 

Helyi járatok - Tükebusz

A rendezvény ideje alatt a Tükebusz Zrt. járatait is igénybe veheti, azonban kérjük, vegye figyelembe, helyijárat használata esetén az utazás költsége Önt terheli, költségtérítést nem áll módunkban fizetni. A Karhoz érkező buszjáratok feltérképezéséhez kattintson ide.

 

PARKOLÁS

Ingyenes parkolás a Közgazdaságtudományi Kartól pár percre található Tudásközpont parkolójában lehetséges. A parkolóban korlátozott számú szabad helyek állnak rendelkezésre. Parkoló a Google térképen >>>

A Kar közvetlen környezetében fizetős utcai parkolóhelyek állnak rendelkezésre (korlátozott számban) melynek költségét Önnek kell viselnie. Fizetős parkolók és mélygarázsok a Google térképen >>>

 

KOLLÉGIUMI SZÁLLÁS (Résztvevőkre vonatkozó információk)

Résztvevőként Ön a regisztráció során ingyenes kollégiumi szállást igényelhetett. Amennyiben Ön élt ezzel a lehetőséggel, úgy a Szalay László Kollégiumban (Breuer Marcell sétány 2.) fogjuk elszállásolni Önt az igényelt napokon.

A kollégiumi szállás elfoglalása előtt a kollégiumban található regisztrációs pultnál regisztrálnia kell, ahol alá kell írni egy kollégiumi bejelentő lapot. Kérjük, aláírás előtt feltétlen ellenőrizze a lapon szereplő adatok helyességét.

A regisztráció részként kapni fog egy belépőkártyát, amin szerepelni fog az Ön szobájának száma. A kártya az Ön azonosítására szolgál, továbbá azt a későbbiekben a belépése előtt a portaszolgálatnak be kell mutatnia. Tájékoztatjuk, hogy a szobabeosztást előzetesen nem áll módunkban megküldeni, arról csak a helyszínen fogjuk tájékoztatni Önt.

Minden egyes szobához 1 db kulcs tartozik, amit érkezéskor az első vendégnek fogunk átadni. Kérjük, arra mindenképpen ügyeljen, hogy amennyiben Ön hagyja el utolsóként a szobát, a kulcsot a portán feltétlen adja le, hogy a későbbieken az Ön előtt érkező szobatárs azt fel tudja venni. A kulcs elvesztése esetén 3.000 Ft-os bírságot számolunk fel, amit a helyszínen Önnek (a szoba lakóinak) kell megtérítenie.

Parkolás a kollégium előtt és mögötti ingyenes parkolóban lehetséges. Kizárólag a kollégiumi szállást igénylők részére!

A kollégiumban folyamatos portaszolgálatot biztosítunk szerda 14 órától. A kollégium épületében történő belépéshez minden esetben fel kell mutatni a belépő kártyáját.

WIFI a közösségi helyiségekben található. Minden szobában van internet csatlakozási lehetőség, azonban a csatlakozáshoz szükséges kábelt Önnek kell biztosítania. A WIFI hozzáférési adatokról kérjük a helyszínen tájékozódjon.

Reggelit minden reggel (péntek, szombat) 07:30 és 09:00 között szolgáljuk fel a kollégium szomszédságában található Univ Étteremben. Reggelizni csak ételjegy átadását követően tud, kérjük, feltétlen vigye azt magával. Kérjük, az éttermet a kollégium 1. szintjéről közelítse meg, az ottani bejáratot használva.

Távozása napján kérjük a szobát legkésőbb 10 óráig elhagyni szíveskedjen. Szombati napon a szobákat korábban, 09:30-ig el kell hagyni. A szombati kijelentkezéskor a kollégium fenntartója minden szoba állapotát ellenőrizni fogja, amennyiben a szobában rongálás történt, úgy a keletkezett kárt Önnek kell megtérítenie a helyszínen vagy utólagosan.

A kijelentkezés részeként a kollégium portáján alá kell írnia a kijelentkezéshez szükséges nyomtatványt, kérjük, ezt semmi esetre se felejtse el!

Amennyiben Ön nem igényelt szobát, de mégis szállásra lenne szüksége, úgy a helyszínen (a kollégium portáján) tudja azt megigényelni A szállás és az IFA költsége ebben az esetben Önt terhelik, melynek díja 6.000 Ft/fő/éj + 400 Ft/fő/éj. A szoba díját a helyszínen előre ki kell fizetnie kártyával vagy készpénzzel. Készpénz esetén pontos összeget kell adnia, ugyanis a kollégium munkatársai nem fognak tudni visszaadni.

 

A Pécsi Tudományegyetem Kollégiumi Szabályzata

Kollégiumi házirend

 

SZÁLLODAI SZÁLLÁS (kizárólag Zsűri tagokra és Oktatókra vonatkozó információk)

Regisztrációja során ingyenes szállodai szállást igényelhetetett. Amennyiben Ön élt ezzel a lehetőséggel, úgy az alábbi pécsi szállodák egyikében fogjuk elszállásolni Önt az igényelt napokon.  Korábban emailben értesítettük Önt arról, hogy melyik szállodában tud majd megszállni a rendezvény ideje alatt.

 

Boutique Hotel Sopianaeban megszálló vendégekre vonatkozó információk

A szálloda pontos címe: 7621 Pécs, Felsőmalom u.24.

 • A bejelentkezés 14:00-tól lehetséges, a kijelentkezés pedig a távozás napján 11 óráig.

 • A hotel rendelkezik saját parkolóval, melynek bejárata ide kattintva (Rákóczi út. 67. - boltíves kapu) tekinthető meg a Google térképen. A parkolóban a férőhelyek száma korlátozott, azokat érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

 • A szálloda területén ingyenes WIFI áll a vendégek rendelkezésére. A csatlakozás és hozzáférés módjáról érdeklődjön a szálloda recepcióján.

 • A reggeli 7:00 és 10:00 között fogyasztható el a szálloda éttermében.

 • A recepció  0-24 órában a vendégek rendelkezésére áll.

 

Corso Hotelben megszálló vendégekre vonatkozó információk

A szálloda pontos címe: 7626 Pécs, Koller u. 8.

 • A bejelentkezés 15:00-tól lehetséges, a kijelentkezés pedig a távozás napján 11 óráig.

 • A hotel nem rendelkezik saját parkolóval. A szálloda melletti Nagy Lajos utcában a parkolás díja 200,- Ft/óra (hétköznapokon 08:00-17:00-ig). Hétvégén ingyenes. A szálloda előtti parkolóhelyek a be- és kipakolás megkönnyítésére vannak fenntartva és korlátozott számban elérhetők. Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a kanyarodó sáv parkolás céljából nem igénybe vehető. A szállodától 5 perc sétatávolságra található Tudásközpont parkolóját ingyenesen lehet használni. Egyéb ingyenes lehetőség korlátozott számban érhető el, melyről a szálloda recepcióján érkezéskor kérhet bővebb tájékoztatást. A parkolás díját és minden költségét Önnek kell fedeznie.

 • A szálloda területén ingyenes WIFI áll a vendégek rendelkezésére. A csatlakozás és hozzáférés módjáról érdeklődjön a szálloda recepcióján.

 • A reggeli 7:00 és 10:00 között fogyasztható el a szálloda éttermében.

 • A recepció  0-24 órában a vendégek rendelkezésére áll.

 

Fordan Hotelben megszálló vendégekre vonatkozó információk

A szálloda pontos címe: 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 14-16.

 • A bejelentkezés 14:00 és 22:00 között lehetséges, a kijelentkezés pedig a távozás napján 11 óráig.

 • Az idegenforgalmi adó 18 éves kor felett fizetendő, amely 400 forint / fő / éj.

 • A hotel rendelkezik saját parkolóval, melynek bejárata ide kattintva (Móricz Zsigmond tér felől) tekinthető meg a Google térképen. Bejelentkezés előtt a kapucsengő megnyomását követően a recepciós nyitja a kaput, a későbbiekben a kapu szintén nyitható lesz a szobakártyával. A parkolóban a férőhelyek száma korlátozott, azokat érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

 • A szálloda területén ingyenes WIFI áll a vendégek rendelkezésére. A csatlakozás és hozzáférés módjáról érdeklődjön a szálloda recepcióján.

 • A reggeli 7:00 és 10:00 között fogyasztható el a szálloda éttermében.

 • A szálloda recepciója reggel 7:00 és este 10:00 között van nyitva. A nyitvatartási időn túl a főbejárat zárva van, azt a vendégek szobakártyával tudják nyitni.

 

Hotel Árkádiában megszálló vendégekre vonatkozó információk

A szálloda pontos címe: 7621 Pécs, Hunyadi u 1.

 • A bejelentkezés 14:00-tól lehetséges, a kijelentkezés pedig a távozás napján 10 óráig.

 • Az idegenforgalmi adó 18 éves kor felett fizetendő, amely 400 forint / fő / éj.

 • A hotel rendelkezik saját parkolóval, melynek bejárata ide kattintva tekinthető meg a Google térképen. A parkolóban a férőhelyek száma korlátozott, azokat érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Amennyiben a belső parkolóban nem lenne hely szálloda recepcióján kérni kell egy a behajtási engedélyt, amellyel a környező utcákon (kijelölt parkolóhelyeken) lehetővé teszi a parkolást 24 órán keresztül. A parkolás díja mindkét opció esetén 2.000 Ft/autó/éj, melynek költségét Önnek kell fedeznie.

 • A szálloda területén ingyenes WIFI áll a vendégek rendelkezésére. A csatlakozás és hozzáférés módjáról érdeklődjön a szálloda recepcióján.

 • A reggeli 7:00 és 11:00 között fogyasztható el a szálloda éttermében.

 • A recepció  0-24 órában a vendégek rendelkezésére áll.

 

Hotel Palatinus City Centerben megszálló vendégekre vonatkozó információk

A szálloda pontos címe: 7621 Pécs, Király u. 5.

 • A bejelentkezés 15:00-tól lehetséges, a kijelentkezés pedig a távozás napján 10 óráig.

 • Az idegenforgalmi adó 18 éves kor felett fizetendő, amely 400 forint / fő / éj.

 • A hotel rendelkezik saját parkolóval, melynek bejárata ide kattintva (Mária u. 5.) tekinthető meg a Google térképen. A parkolás díja 2.000 Ft/autó/éj, melynek költségét Önnek kell fedeznie.

 • A szálloda területén ingyenes WIFI áll a vendégek rendelkezésére. A csatlakozás és hozzáférés módjáról érdeklődjön a szálloda recepcióján.

 • A reggeli 7:00 és 10:00 között fogyasztható el a szálloda éttermében.

 • A recepció  0-24 órában a vendégek rendelkezésére áll.

 

ELLÁTÁS - ÉTKEZÉSEK

A fesztivál ideje alatt ingyenes étkezési lehetőséget biztosítunk mindenki számára, aki azt a regisztrációja során igényelte. A regisztráció során a leadott igénynek megfelelően át fogjuk nyújtani Önnek az ételjegyeket, melyet minden alkalommal az étkezés előtt le kell adnia az étteremben. Amennyiben Ön ételallergiával rendelkezik, illetve speciális étrendet követ, úgy Önnek az ételjegyeken felül további ételjegyet is adunk, hogy a vendéglátók be tudják Önt azonosítani.

Kérjük, hogy az étkezéseit és legfőképpen az ebédeket úgy időzítse, hogy amennyiben Ön nem szerepel délutáni tagozatban, úgy ne rögtön a meghirdetett kezdésre menjen át az étteremben, hanem legalább egy 30 perccel később. Ezzel is szeretnénk biztosítani az elsőbbséget azok számára, akik az ebédet követően rögtön szerepelni fognak.

Az étkezések során várhatóan sorban kell majd állnia, de a vendéglátó egység munkatársai és szervező kollégák is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne kelljen sokat várakoznia. Türelmét és megértését előre is nagyon köszönjük!

 

PROGRAMOK LÁTOGATÁSA

A rendezvény idejére számos OFF-programot meghirdettünk, hogy segítsük a tagozatok közötti pihenést, a szórakozást és nem mellesleg Pécs felfedezésére is ösztönözni kívánjuk Önt. Ahhoz, hogy a fesztivál programjait korlátozás nélkül látogathassa fontos, hogy viselje a fesztivál karszalagot. Kérjük, azt az esemény végéig (szombatig) nem vegye le, ugyanis az elhagyott és levágott karszalagokat nem tudjuk pótolni.

Ezúton kívánjuk felhívni arra is a figyelmet, hogy a kollégium előtt a pénteki napon, 7.45-től „Reggeli Fitness Zsófival” programot tartunk. Amennyiben részt kíván venni a sportos ébresztőn kérjük, feltétlen hozzon magával szabadidőruhát és sportcipőt.


 

FOTÓZÁS ÉS VIDEÓKÉSZÍTÉS AZ ESEMÉNY IDEJE ALATT

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy esemény teljes ideje alatt fotó- és filmfelvételek készülnek, melyeket a PTE Közgazdaságtudományi Kar, a 2019-es OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának szervezője térbeli és időbeli korlátozás nélkül bármikor és bármilyen kommunikációs célra felhasználhatja. Az esemény és az OFF-programok látogatásával Ön elfogadja a fent leírtakat és beleegyezését adja a fotó- és filmfelvételek készítéséhez és használatához.

További Híreink

Eredmények

Sikeresen véget ért a XXXIV. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciója.

Hasznos információk indulás előtt

Az esemény felvezetéseként az alábbiakban pár hasznos tudnivalóra kívánjuk felhívni a figyelmét még az indulás és megérkezés előtt. 

TEDx előadások az OTDK-n!

Csütörtök este 20 órától TEDx előadásokkal várunk minden kedves OTDK-zót a Zsolnay negyedben!

Tájékozódást és a rendezvényt segíti az applikáció

A 2019-es OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának applikációja már elérhető!