Kedvezményes jegyek a Zsolnay Negyedbe

2019. március 22. 14:03

Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciarésztvevői féláron tekinthetik meg a Zsolnay Negyed kiállításait az OTDK 3 napja alatt.

Szeretnénk, hogy az idei OTDK igazi "tudományfesztivál" legyen, amely során változatos programok keretében szeretnénk bemutatni nem csak egyetemünket, hanem városunkat is. Pécs város egyik ékköve a méltán híres Zsolnay Negyed, amelyet vétek lenne kihagyni - főleg, hogy a pénteki napon mind a fogadás, mint a koncert itt kerül megrendezésre. Azonban ezen felül is buzdítanánk arra minden résztvevőnket, hogy látogasson el a negyedbe, ehhez pedig kedvezményes jegyárakkal szolgálhatunk. Az OTDK résztvevői ugyanis a karszalag bemutatásával 50% kedvezményben részesülnek a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításaira!

A konferencia résztvevői:

  • fél áron tekinthetik meg a kiállítások
  • belépőjegy vásárláskor ajándékba kapnak egy „1+1 Örökség kupont”, amellyel ha az év során később visszatérnek, akkor 2 darab Örökség jegyet vehetnek egy áráért!
  • kapnak egy tájékoztató anyagokat tartalmazó csomagot

A kiállítások megtekinthetőek idegenvezetéssel magyar illetve idegen nyelven egyaránt. (angol, német, spanyol, szerb, horvát)

 

Egy kis ízelítő a Zsolnay Negyed kínálatából:

Pécs, a mediterrán hangulatú város 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt, és mondhatjuk, hogy ma is az. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a Zsolnay Kulturális Negyed. Különleges helyszíne kitűnő jó alkalmat kínál a kulturális feltöltődésre. A konferencia keretein belül érkezőknek lehetőséget biztosítunk, hogy kedvezményes áron tekintsék meg a 2014-ben Hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedben található Zsolnay- örökséget bemutató unikális kiállításokat.

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény
Amerikából tért haza dr. Gyugyi László gyűjteménye, a több mint 700 kerámiatárgyból álló tárlat, amely a Zsolnay Aranykora nevet viseli. A gyűjtemény az 1870-es évektől a két világháború közti időszakig mutatja be a gyár legszebb és legértékesebb darabjait.
Kedvezményes belépőjegy ára: 800 Ft/fő

Rózsaszín Zsolnay kiállítás
A legkorábbi Zsolnay-termékeket a Rózsaszín Kiállítás vonultatja fel, mintegy 1200 darab használati tárgy várja a látogatókat.
Kedvezményes belépőjegy ára: 650 Ft/fő

Zsolnay család- és gyártörténeti kiállítás
A kiállítás a Zsolnay család és a porcelángyár történetét mutatja be az 1850-es évektől egészen az államosítást követő időszakig.
Kedvezményes belépőjegy ára: 700 Ft/fő

Zsolnay Mauzóleum
A Zsolnay család nyughelye a Zsolnay Gyár melletti dombon eredeti pompájában várja mindazokat, akik az eozin titkát keresik. A neoromán épület egy sírkápolnát és egy sírkamrát foglal magában, díszes eozin szarkofággal.
Kedvezményes belépőjegy ára: 650 Ft/fő

1861 Kesztyűmanufaktúra
A Kesztyűmanufaktúra kesztyűtörténeti kiállításán a látogatók megismerkedhetnek a kesztyűkészítés kezdeteivel, a Hamerli és a Hunor Kesztyűgyárak történetével. Emellett a
manufaktúra gyártósorára is bepillantást nyerhetnek továbbá vásárolhatnak is a shopban.
Kedvezményes belépőjegy ára: 750 Ft/fő

Zsolnay Látványmanufaktúra
A Zsolnay Látványmanufaktúra a gyár és a kulturális Negyed különleges helyszíne, ahol a látogatók egy elválasztó üvegfalon keresztül betekintést nyerhetnek az európai hírű porcelánmanufaktúra több, mint 150 éves múltra visszatekintő gyártási folyamatába.
Kedvezményes belépőjegy ára: 600 Ft/fő

Világörökségi helyszínek: Cella Septichora Látogatóközpont és Ókeresztény Mauzóleum
Pécs város római kori elődje Sopianae késő római ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára. A feltárt lelet-együttes építészetében és falfestészetében rendkívül sokoldalúan és összetetten szemlélteti a Római Birodalom északi és nyugati provinciáinak kora-keresztény temetkezési építészetét és művészetét
1975-ben, mikor a Szent István tér lépcsőzetesen folyó vízesésének javítási munkálatai folytak, bukkantak rá az Ókeresztény Mauzóleumnak nevezett épületre. A sírkamrában található városunk egyik legszebb faragott szarkofágja.
Kedvezményes belépőjegy ára: 950 Ft/fő

Középkori Egyetem
Az 1367-ben alapított első magyarországi egyetem épülete ad otthont a kiállításnak, mely korszerű 3D rekonstrukciókkal, filmekkel és interaktív információs pultokkal kiegészítve mutatja be a középkori egyetem, valamit Pécs és püspökvár közép- és török kori történetét.
Kedvezményes belépőjegy ára: 500 Ft/fő

További Híreink

Eredmények

Sikeresen véget ért a XXXIV. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciója.

Hasznos információk indulás előtt

Az esemény felvezetéseként az alábbiakban pár hasznos tudnivalóra kívánjuk felhívni a figyelmét még az indulás és megérkezés előtt. 

TEDx előadások az OTDK-n!

Csütörtök este 20 órától TEDx előadásokkal várunk minden kedves OTDK-zót a Zsolnay negyedben!

Tájékozódást és a rendezvényt segíti az applikáció

A 2019-es OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának applikációja már elérhető!