Pécsi látnivalók

Pécs, a mediterrán város


Pécs, a festői szépségű Mecsek lábánál fekvő város, mely egyben Baranya megye székhelye, hazánk ötödik legnagyobb városa. A város híres múzeumairól, pezsgő művészeti életéről és fesztiváljairól. A 2000 éves város a régió ipari-tudományos-kulturális központja.

Érdemes egy kis időt szentelni a város megismerésére és a sétáló utcákat járva megtapasztalni az élő történelmet. 

A városban végigsétálhatunk a helyiek által is kedvelt, hangulatos utcákon, pihenésként kiválaszthatunk egy remek kávézót, vagy megebédelhetünk valamelyik étterem teraszán, legyen az a város egyik legnépszerűbb utcáján, a Király utcában, vagy esetleg egy csendesebb környéken. Pécs domborzati adottságainak köszönhetően már egy kisebb séta is kirándulásnak ér fel, hiszen a városról elmondható, hogy sok esetben emelkedők és meredek lejtők váltják egymást, amely a helyiek számára teljesen természetes, az új látogatók számára azonban szokatlan lehet.

Pécs felfedezése gyalog és biciklivel is remek ötlet, útnak indulhatunk akár egyedül vagy kisebb-nagyobb társasággal, biztosan mindig találunk majd megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia ideje alatt is érdemes kikapcsolódni néhány órára, mindenképpen érdemes felkeresni néhány helyet, mint például Pécs főterét, a Széchenyi teret, az a mellett található sétáló utcát, vagy épp a Székesegyházat körülvevő várfal sétányt. Mindezek mellett érdemes egy sétát tenni a Zsolnay negyedben, vagy ha valaki aktív kikapcsolódásra vágyik, akkor pedig ellátogatni a Cella Septichora Látogatóközpontba, ahol az ókeresztény sírkamrák és kápolna maradványai is megtekinthetők.

Több helyszínről megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, a Tettye és a TV-torony egyike az erre a leginkább alkalmas helyszíneknek.